Sondaje
Este pacea cel mai important lucru pentru planeta?
 
Inregistrare
Vizitatori Online
Avem 1 vizitator online
Adauga la retele sociale
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Home Desene pace

PostHeaderIcon Ultimele noutati

PostHeaderIcon Popular

PostHeaderIcon Desene pace

PostHeaderIcon Desene pace

Desene pace
Pacea reprezinta atat o stare de bine si de calm interior, cat si o perioada lipsita de conflicte militare. Li se cere copiilor in special la gradinita sau in scoala primara sa realizeze desene pace, pe care primesc ulterior note. Cu aceste desene pace se pot realiza si expozitii despre pace in cadrul unor evenimente de profil sau pur si simplu in incinta locatiei respectivei forme de invatamant.

Cele mai multe desene pace au drept subiect principal un porumbel in zbor, de culoare alba, care tine in cioc o ramura de maslin. Acest simbol al pacii, care a devenit international, provine din mitologia antica. Povestea este urmatoarea: un porumbel a ales sa isi faca un cuib in casca zeului Marte, zeul razboiului, reusind sa prelungeasca starea de pace de pe pamant si impiedicand acest zeu sa porneasca din nou razboaiele.

Atunci cand sunt rugati sa realizeze desene pace, cei mai multi copii au in minte acest simbol al pacii reprezentat de porumbel, asa ca il ilustreaza si ei pe hartie. Alti copii se gandesc la un curcubeu atunci cand vine vorba de desene pace. Alti copii pun accent pe latura umana in diversele desene pace pe care le realizeaza, astfel incat ei astern pe hartie siluete de oameni care se inteleg si care tin unii la altii ca o familie mai mare.

Unele desene pace ilustreaza globul pamantesc inconjurat de mai multi oameni care, tinandu-se de mana, formeaza un fel de hora a fratiei. Exista o serie de citate celebre, ale unor personalitati din diverse domenii, care vorbesc despre pace si care incearca sa o defineasca intr-un anumit fel. De exemplu, Cicero a spus ca “pacea inseamna libertate fara griji”. Un alt punct de vedere il are Victor Martin, care spune ca “pacea este cel mai groaznic razboi; in timpul ei, trebuie sa ai rabdarea de a astepta sa-ti moara dusmanul.”

Cele mai frumoase desene pace sunt realizate cu siguranta de copii. Ei vad pacea cat se poate de idealist, intr-un context temporal si spatial in care toti oamenii se inteleg, se iubesc si in care nu exista deloc ura. Chiar daca aceste desene pace par naive, totusi ele exprima sincer gandurile copiilor referitoare la lume, la oameni si la relatiile dintre ei, indiferent de perioada sau loc de pe pamant.